Lohta a la moutarde

C5A0800

4:lle hengelle
1 lohifile
1 prk smetanaa
3 tl Delin Dijon tai hunaja Dijon– sinappia
1 tkl sitruunan mehua
n. 1/2 tl sitruunan kuorta
10g voita
suolankukkaa

Aseta lohifile nahkapuoli alaspäin joko uunipellille leivinpaperille tai uunivuokaan
sekoita muut ainekset keskenään ja levitä tahna lohifileen päälle tasaisesti.
Aseta muutama nokare voita 2-3 kohtaan lohta.
Paista lohi kypsäksi 190 asteessa, riippuen lohen paksuudesta, noin 20-30 min. Lohi on parasta kun se on juuri ja juuri kypsää. Liian kypsä lohi on kuivaa.
Nauti esim keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden kanssa.
Päälle voi ripauttaa suolankukkaa, mustapippuria tai tuoretta tilliä.

DeliDelin Laura on kokki ja intohimoinen reseptien kokeilija jo 20 vuotta.