Kuvaus
Pays de la Loiren alueella, Atlantin rannalla sijaitseva Guéranden kunta on tunnettu ensiluokkaisesta suolastaan. Siltä on myös kotoisin Le Paludier de Guéranden suolankukka, joka on ensiluokkainen, lisäaineeton sormisuola viimeistelemään ruoan kuin ruoan.
Suolankukka syntyy meriveden täyttämien nk. œillet-altaiden pinnalle haihtumisen vaikutuksesta. Vaahtoa muistuttavat suolakiteet kerätään varovasti ja jätetään aurinkoon kuivumaan. Kuivunut suolankukka on hyvin hienojakoista ja maultaan erinomaista. Lisäksi se sisältää runsaasti kivennäisaineita. Suolankukan nimi viittaa suolan erityiseen kukkaiseen tuoksuun, joka syntyy suolaan jääneestä mikroskooppisesta levästä.
Le Paludier de Guéranden suolankukalla on aidosta paikallisuudesta kertova IGP-sertifikaatti.
Niina (varmistettu kirjoittaja) –
Antaa kivan loppusilauksen ruokaan. Varmasti riittoisa, koska tarvitaan kerralla vain pieni ripaus