Savulohta tillipesto-linssipedillä

2:lle tarvitset

2 dl Puyn linssejä
Harmaasuolaa keitinveteen
Sopiva pala Lionelin lämminsavulohta
1 iso porkkana
pussi pinaatinlehtiä (60-80g)
3 tl DeliDelin tillipestoa
1 avokado
10 kirsikkatomaattia
1 rkl DeliDelin punaviinietikkaa
1 rkl Virantin oliiviöljyä
1 rkl silputtua ruohosipulia

Keitä linssit ohjeen mukaan runsaassa suolatussa vedessä n. 25 min. Kuori tai pese porkkana ja leikkaa juustohöylällä piitkittäin ns lastuiksi. Kun linssit ovat kypsiä lisää porkkanat ja pinaatti keitinveteen kiehumaan noin 2 minuutiksi. Valuta ja jäähdytä.
Leikkaa kirsikkatomaatit pieneksi. Laita ne kulhoon ja kaada päälle punaviinietikka ja öljy ja ruohosipulisilppu. Sekoita ja anna maustua hetki.
Sekoita 3 kukkurallista teelusikallista tillipestoa linssiseokseen ja asettele seos lautasille. Lisää lohta ja avokadosiivut ja koristele tomaattisalaatilla ja esim tuoreella tillillä. Hyvä Riesling lasiin ja kynttilät palamaan. Nythän on syksy !

DeliDelin Laura on kokki ja intohimoinen reseptien kokeilija jo 20 vuotta.