Hummeririsotto

6:lle tarvitset

1/2 fenkoli
500g risottoriisia
2 salottisipulia
1 porkkana
2 tl kreikkalaista yrttimerisuolaa
tilliä
1 sitruuna
1 dl kuivaa valkoviiniä
5 rkl Cauvinin viinirypäleensiemenöljyä
1 prk Belle Iloisen hummerikeittoa
2 tl suolankukkaa
70g voita
2 dl kermaa
2 dl raastettua parmesan juustoa

Kasvisliemi:
Laita kattilaan kuorittu ja pilkottu porkkana, fenkolin varret, yrttisuola, tillin paksut varret ja 2,5 l vettä.
Kiehuttele noin 10 min ja ota sivuun.
Leikkaa salottisipuli hienoksi ja kuullota viinirypäleen siemenöljyssä syväreunaisella pannulla tai paksupohjaisessa kattilassa. Älä paista sipuliin väriä vaan kypsennä miedolla lämmöllä. Lisää riisit ja sekoita. Lisää lämpöä ja viini, sitruunan raastettu kuori ja fenkoli. Anna lämmetä hetki ja aloita kasvisliemen lisääminen. Aina kun osa liemestä on imeytynyt lisää uutta. Älä upota riisiä “perunaveteen” äläkä anna kuivua. Jatka kunnes riisi lähes kypsää. Sekoita nyt joukkoon voi, hummeriliemi, kerma ja parmesan juusto. Kiehauta ja tarjoile heti . Koristele tillillä.

DeliDelin Laura on kokki ja intohimoinen reseptien kokeilija jo 20 vuotta.