VAPPUSALAATTI ja ANKANKOIVET

Laita ankankoivet uuniin paahtumaan /tai grilliin foliossa tai parilalle. Sitten valmista salaatti.
Kastike
Sekoita keskenään
3 rkl valkoinen balsamiko
1 rkl Prunotton lehmuksenkukkahunajaa
Pari pyöräytystä pippurimyllystä 3 pippurin sekoitusta
1/4 tl suolankukkaa
Purista 1 veriappelsiinin mehu ja lisää joukkoon.
Murskaa morttelissa (muutenkin voi, mutta mortteli on kätevä)
10 mintun lehteä
2 rkl Virantin oliiviöljyä ja sekoita muuhun kastikkeeseen


Salaatti 2:lle:
Frisee tai muuta kaunista lehtisalaattia pohjalle.
Halkaise 10 viinirypälettä ja kuutioi/siivuta 1 mango, 1/4 osa hunajamelonia ja 5 mansikkaa. Levitä salaattipedille ja koristele mieluisilla versoilla.
Kaada salaatin päälle kastike ja 2 rkl pienemmäksi leikattu sisilialainen pistaasipähkinä.
Tarjoillaan paahtuneen ankankoiven kanssa lasissa mieluista juomaa.
Ei haittaa vaikka ulkona sataisi lunta, tämä salaatti tuo auringon ruokapöytään

DeliDelin Laura on kokki ja intohimoinen reseptien kokeilija jo 20 vuotta.