Laita ankankoivet uuniin paahtumaan /tai grilliin foliossa tai parilalle. Sitten valmista salaatti.
Kastike
Sekoita keskenään
3 rkl valkoinen balsamiko
1 rkl Prunotton lehmuksenkukkahunajaa
Pari pyöräytystä pippurimyllystä 3 pippurin sekoitusta
1/4 tl suolankukkaa
Purista 1 veriappelsiinin mehu ja lisää joukkoon.
Murskaa morttelissa (muutenkin voi, mutta mortteli on kätevä)
10 mintun lehteä
2 rkl Virantin oliiviöljyä ja sekoita muuhun kastikkeeseen
Salaatti 2:lle:
Frisee tai muuta kaunista lehtisalaattia pohjalle.
Halkaise 10 viinirypälettä ja kuutioi/siivuta 1 mango, 1/4 osa hunajamelonia ja 5 mansikkaa. Levitä salaattipedille ja koristele mieluisilla versoilla.
Kaada salaatin päälle kastike ja 2 rkl pienemmäksi leikattu sisilialainen pistaasipähkinä.
Tarjoillaan paahtuneen ankankoiven kanssa lasissa mieluista juomaa.
Ei haittaa vaikka ulkona sataisi lunta, tämä salaatti tuo auringon ruokapöytään