Gluteeniton sitruuna-salvia-kana linguine

2:lle hengelle

2 rkl viinirypäleen siemenöljyä
50g voita
1 sitruuna
10-15 salvian lehteä
1/2 tl fleur de sel suolankukkaa
400g luutonta kanan paistileikettä
100g Morellin gluteenitonta luomumaissi linguinea
suolaa pastan keitinveteen
1 rkl kurpitsansiemeniä koristeeksi.

Keitä luomumaissi linguine kypsäksi runsaassa suolatussa vedessä.

Paahda pieni väri kurpitsansiemeniin kuivalla pannulla.
Leikkaa salvianlehdet suikaleiksi ja raasta sitruunasta kuori.
Paloittele kanat pienemmiksi suupalankokoisiksi paloiksi.
Laita paistinpannulle lämpiämään viinirypäleen siemenöljy ja paista kanapalat kypsäksi.
Lisää sitruunankuori, salviasilppu, suola ja voi ja paista hetki niin että kana saa kauniin värin ja sitruunan ja salvian maku tarttuu kanaan ja nesteeseen. Varo polttamasta salviaa.

Sekoita lopuksi kypsä linguine joukkoon ja annostele.
Koristele makuun sopivilla paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

DeliDelin Laura on kokki ja intohimoinen reseptien kokeilija jo 20 vuotta.