Kuvaus
Oro del Desierton Coupage-luomuoliiviöljy valmistetaan kolmesta eri oliivilajikkeesta: Arbequina, Hojiblanca ja Picual.
Oliivit kerätään Euroopan ainoalta todelliselta aavikolta, Tabernasin aavikolla Almeríassa sijaitsevalta oliivitarhalta.
Oliivien keruu ulottuu lokakuulta marraskuun alkuun. Kun oliivit on poimittu, ne varastoidaan 2000 litran erissä, jotka analysoidaan tarkasti parhaiden oliivien ja eri lajikkeiden oikean suhteen löytämiseksi.
Öljy kylmäpuristetaan kaksivaiheisessa menetelmässä hyvin nuorista oliiveista, joista 75–80 % on edelleen vihreitä.
Tuoksun ruohoisuuden ja tomaattisuuden lisäksi siitä voi aistia vihreitä oliiveja sekä tuulahduksen sitruksisuutta ja kuivattua hedelmää. Oliiviöljyn ensituntuma suussa on pehmeä, ja siinä on vain kevyt häivähdys karvaisuutta. Makuun tulee myöhemmin pippurisuutta, ja sen jälkimaku onkin viipyilevä, hedelmäinen ja hieman pippurinen.
Coupage-oliiviöljy on hyvin monikäyttöinen ja tasapainoinen öljy, joka yhdistää kaikkien kolmen lajikkeensa parhaat puolet. Sen oleiinihappopitoisuus on 70–75 %, ja lisäksi se sisältää runsaasti polyfenoleja ja antioksidantteja 450–600 mg/kg riippuen erästä.
Tuotearvioita ei vielä ole.