Kuvaus
Chateau Virantin Provence AOP -oliiviöljy on palkittu luokkansa parhaaksi Ranskan kansallisessa maataloustuotteiden kilpailussa. Se valmistetaan viidestä eri lajikkeesta: Salonenque ja Aglandau 85 %; Picholine, Grossane ja Verdale des Bouches-du-Rhône 15 %. Chateau Virant on paikallinen tuottaja, jonka jokainen sato on aina hieman erilainen. Tämän takia öljyn maku voi vaihdella jonkin verran vuodesta toiseen. Oliivit kerätään tuottajan omasta oliivitarhasta Provencessa ja kylmäpuristetaan saman tien, mikä takaa öljyn aromien ja antioksidanttien säilymisen. Nopea puristus myös pitää öljyn hapot mahdollisimman alhaisina.
Öljyn huomattavimmat aromit ovat tuore ruoho, tuoreet lehdet, vihreä tomaatti ja manteli. Kyseessä on monitahoinen, täyteläinen ja tasapainoinen ekstraneitsytoliiviöljy, jolla on pitkä suutuntuma. Se sopii käytettäväksi sellaisenaan sekä ruoanlaitossa. Öljyn aromit ja antioksidantit säilyvät parhaiten, kun öljyä ei kuumenna. Kokeile sitä niin salaateissa, vihannesten kanssa kuin kypsän ja raa’an kalan kanssa. Öljy sopii erinomaisesti myös vaalealle ja punaiselle lihalle, erityisesti karitsalle.
Annamaria Valvanne –
Paras oliiviöljy. En vaihda mihinkään